Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

1. Beköltözöm és várost is nézek

2014. szeptember 12. - Tartelettee

Az előző, az amolyan nulladik nap volt csak, mint a fesztiválokon;)

Szóval kedd. 10 perccel az ébresztőm előtt gyönyörűségesen pattannak ki a szemeim, hogy aztán A-C. megreggeliztessen a homemade barna kenyérből és lekvárból, na meg valami furcsa zöld teából álló menüvel. Kicsit nevetnem kell magamban, hogy M. anyám kiokosított, hogy hogyan egyek szépen mindent a franciáknál (szalvétát az öledbe lányom), az első élményem meg az, hogy olyan laza a prof, hogy tányért sem kapok :D Hát jó, ebbe azért még nem halok bele. Teperés az egyetemre, be a "labor"-nak becézett irodába (azóta sem értem, mitől labor). Megörülés N-nek, akit másfél éve nem láttam (jó, előtte is csak kb 3x), és megismerkedés A-S-sel, aki nem nagyon szeret angolul beszélni, de hátha jól jön még nekem ez a tulajdonsága. :) A gyors látogatás után megjárjuk A-C proffal a bürokrácia útvesztőit: elküldenek A-ból B-be, B-ből biztosítást kötni a szobára - addig nem kapom meg a kulcsát, amíg különböző katasztrófák ellen nem védett! - amit A-C gálánsan kifizet: értetlenkedő tekintetemre megnyugtat, hogy elég lesz nekem a lakbér is, higgyem el... eléggé igaza van, biztos ami biztos két havi kolidíjat is lehúznak rólam tout suite.Hát jó, essünk túl rajta... Beköltözöm a koliszobába, A-C magamra hagy, hogy menjek vissza a laborba nyugodtan ebédelni a lányokhoz, neki most dolga van (as usual, mint azóta kiderült...). Most jön el a pillanat egy pici hullámvölgyre: a koliszoba szörnyen lepukkant, visszasírom a debreceni orvosi kar koliját.. egyedül vagyok, kicsi vagyok, nem akar működni a net a gépemen... gyors nyavalygás következik a viber segítségével, majd nagy levegő, kipakolás, és indulás az irodába. Közben a net is megjavul, köszönöm istenem. Persze rossz felé indulok, de sebaj, valahogy megtalálom az irodát, végigsuhanok a lepusztult egyetemi épületeken - megint: visszasírom a magyar felsőoktatási intézményeimet (ezt is megértük ;). A kolléganők azonnal szárnyaik alá vesznek, kicsit talán túlságosan is: ettél már? ó, akkor gyere velünk... vannak cuccaid? törölköző? kozmetikumok? tányérok? poharak? mosogatószivacs? - rögtön gazdagabb leszek egy szatyornyi cuccal, ami nagyon jól jön actually.. majd mindezek tetejébe elvisznek kocsival vásárolni: bizonygathatom én, hogy nem akarok sok mindent venni, meg hogy A-C nagyjából elmondta merre van a szüpermarket, nem hagynak magamra :) szóval díszkísérettel vásárolok... mondjuk ezt pont nem szeretem, de ám legyen...el is tapsolok rögtön 50 EUR-t csak a legszükségesebbekre:/ Semmi baj, legalább cipekedni nem kell.. A-S még rajzol nekem egy térképet, merre is menjek a belvárosba, ha nem bírnék nyugton ülni, aztán: á demain! Take a nap! érzékeny búcsú másnapig.

Persze nem bírok nyugton ülni. A szobám kezd élhető lenni a bevásárlásnak és szétpakolásnak köszönhetően...

Azért a csapot, azt figyeljétek meg. Az ott egy hideg, és egy meleg csap, külön-külön, bizony. Eddig azt hittem (úgy hallottam, azt beszélték...) hogy ez az íreknél dívik, meg úgy arrafele.. hát úgy látszik nem csak feléjük :) Tudom, van megoldás ;D

A koliszobához jár a mosdókagyló, meg egy gardróbszekrény, bizony. Ez tök jó. Ellenben közös (és koedukált) a WC és a zuhanyzó... na nem _annyira koedukált, van saját ajtaja a zuhanyfülkéknek;) viszont a fürdőben nincs ám mosdókagyló...! Ennek a jelentőségét in real life tapasztalhatod meg, ha most semmiségnek tűnik. Megsokszorozza a szoba-fürdő-konyha közötti szaladgálást, ha van egy minimális igényed a higiéniára, az biztos. Aztán lehet reménykedni, hogy másnak is van, és nem WC-konyha sorrendet tartja :) A konyha is közös (és koedukált :D). A hűtőkön lakat - fő a bizalom :) A' propos hűtő. Hűtő? Hát, zúg meg világít, a hűtés kevésbé megy neki. Mondhatni semennyire. Ehhez érdemes hozzáképzelni ahogy az Ismeretlen Lakótársak napokig érlelik a banánt és nyers húst (hiányosan csomagolva offc.) egymás társaságában... hogyismondjam: békés együtt élésben.. - igen gyorsan szereztem be zárható műanyag dobozt az utánozhatatlan bukénak köszönhetően. :)

Na mindegy is, kedd délután: fedezzük fel a várost!

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr446690011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Funi 2014.09.13. 19:06:53

azért szívesen bezárnálak két napig a Kerti volt kolijába, ahol az első két évben laktam Kecsón, majd megtanulnád értékelni a francia dzsuvát :)

Tartelettee 2014.09.14. 13:26:55

Jeeej, te vagy első kommentelőm^^ még nem tudom mit nyertél ezzel, de úgyis van 3 hónapom kitalálni;)
Azt a kolit már lebontották, nem?:P
Azért hé, ez is elég messze áll a puccostól, ne mondd már, hogy annyira ultramodern és kényelmes: a pokrócomon (bocsánat, ez _a_takaró amit itt kaptam ágyneműként) például van egy folt, amit nem akarok tudni micsoda... és ma hosszú vörös hajszálakat ráztam ki belőle (heee?). Szóval ehh, igenis, van francia dzsuva rendesen.

Funi 2014.09.14. 20:24:09

deeeehogy bontották, hát azt ki kéne fizetni! eladták belőle, ami könnyen mozdítható volt, oszt kézcsók...
én nem mondtam, hogy annyira ultramodern és kényelmes, csak, hogy azért bőőőőven van rosszabb. mármint volt, na :P
(óóóó, mégis az volt a legjobb <3 :) )
süti beállítások módosítása