Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Lencseleves

2020. május 14. - Tartelettee

25-30 dekagramm lencse
2 evőkanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
Opcionáliskrumpli
1 darab paradicsom
másfél teáskanál pirospaprika, 1 ek liszt
2 - 3 babérlevél
ízlés szerint kolbász / akár debreceni is jó bele / kis szalonna az elejére

 

1. A lencsét mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára  (vagy egy órára, tképpen az is elég), kivéve, ha vöröslencsét főzünk, mert az 10 perc alatt kész amúgyis.
2. Az olívaolajon/szalonnán és zsírján dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott répát és fehérrépát. Hagyjuk a répákat pár percig párolódni, hogy puhák legyenek.
3. Mehet rá a pirospaprika, és egy csapott ek liszt is, keverjünk rajta párat, majd mehet bele a leszűrt lencse is.
4. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje (bőven), majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk.
5. Alacsony lángon, fedővel nagyjából 30 percig főzzük a levest, amíg a lencse meg nem puhul. (VÖRÖSLENCSÉNEK 15 PERC ELÉG) Félidőnél tegyük bele a karikára vágott kolbászt is.
6. Tejföllel vagy egy kis pirított baconnel tálaljuk - de anélkül is teljesen jó, csak kevéssé dizájnos ;)

img_20200515_111120.jpg

img_20200514_130739-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr7115691956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása