Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Mindentbele sörretek leves

2022. december 10. - Tartelettee

Avagy mit kezdj a nyakadon maradó óriási sörretkekkel. Kicsit karalábéra emlékeztető állaguk van főzve, ebben a levesben elég király.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál nagyobb répa, másfél bazi sörretek, két kis krumpli, kevés vaj+olaj, 1 koktélpari, egy darabka paprika, kb fél deci maradék tejszín, kb fél citrom leve, só, bors, chili, petrezselyem. 

A vaj és olaj keverékén üvegesre párolom és kicsit megpirítom a hagymát, majd a fokhagymát is, a répát és a sörretket, paradicsomot, paprikát hozzáadva is kicsit párolom karamellizálom fedő nélkül. Felöntöm kicsit több vízzel mint amennyi ellepi. Ha a répa már félig megfőtt hozzáadom a krumplit, sózom, borsozom, fűszerezem. Ha friss a petrezselymem most teszem bele a felét, ha száraz, az összeset. Ha minden megfőtt, beleteszem a tejszínt és a maradék petrezselymet. Épphogy összemelegítem majd belecsavarom a citromot is, vigyázz ne forrald, össze ne kapja a tejszínt.  Ezzel a sorrenddel a sörretek puhára fő, ha roppanósabbra szeretnéd, akkor add a leveshez, amikor a krumplit. 

Buonappetito. 

 A nap macskás francia kifejezése: Il n'y a pas de quoi un fouetter un chat. (Nem komoly, nem éri meg)

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr1817999098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása