Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Fehéjas keksz alias snickerdoodle

2023. október 21. - Tartelettee

Ezt már iszonyú régóta sütöm, és imádom, szóval csak azért teszem ide, hogy nehogy eltűnjön az internet süllyesztőjében ez a 2012-es bejegyzés :D 

Hozzávalók icipicit módosítva

125 gramm puha vaj

90 gramm cukor

1 tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

250 gramm liszt

1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1/2 tk fahéj

1 teáskanál sütőpor

egy csipet só

 

A forgatáshoz:

1 csapott evőkanál cukor

1 csapott evőkanál fahéj

A leírás is tökéletes, úgyhogy csak úgy idemásolom minimális változtatásokkal, köszönöm kedves szerző. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vanília kivonatot, a sót és a szerecsendiót. Hozzáborítjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát gyúrunk. Egy picit puhább lesz, mint a linzertészta, de azért ne nagyon ragadjon. A tésztát 32 részre osztjuk. Felezd, felezd, felezd, felezd, felezd és már meg is vagy :) Kis gombócokat formázunk, és megforgatjuk a fahéjas cukor keverékében. Ez a mennyiség pont kényelmesen elfér egy rendes gáztepsiben így rakosgatva: 5-4-5-4-5-4-5 db :) Villával lenyomjuk, kb 8-10 perc alatt megsül légkevergetős sütőben, omlós és csodálatos. (és mindig kevés!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr318240035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása