Ezt már iszonyú régóta sütöm, és imádom, szóval csak azért teszem ide, hogy nehogy eltűnjön az internet süllyesztőjében ez a 2012-es bejegyzés :D
Hozzávalók icipicit módosítva
125 gramm puha vaj
90 gramm cukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
250 gramm liszt
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1/2 tk fahéj
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
A forgatáshoz:
1 csapott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál fahéj
A leírás is tökéletes, úgyhogy csak úgy idemásolom minimális változtatásokkal, köszönöm kedves szerző. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vanília kivonatot, a sót és a szerecsendiót. Hozzáborítjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát gyúrunk. Egy picit puhább lesz, mint a linzertészta, de azért ne nagyon ragadjon. A tésztát 32 részre osztjuk. Felezd, felezd, felezd, felezd, felezd és már meg is vagy :) Kis gombócokat formázunk, és megforgatjuk a fahéjas cukor keverékében. Ez a mennyiség pont kényelmesen elfér egy rendes gáztepsiben így rakosgatva: 5-4-5-4-5-4-5 db :) Villával lenyomjuk, kb 8-10 perc alatt megsül légkevergetős sütőben, omlós és csodálatos. (és mindig kevés!)