A fesztiválrágta alaprecept alapján szabadon, lásd alant :D
- kb 250 g sárgaborsó --> pár órát, vagy egy éjszakát beáztatni
- 1 bögre lencse - vöröslencsét használtam, úgyhogy ezt nem áztattam.
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz (400 g) kókusztejszín
- 2-3 közepes sárgarépa
- Fűszerek: koriander, fekete bors, garam masala, gyári kurkuma+curry, római kömény, madras (hot) curry, fahéj, szerecsendió, só, cukor.
Lusta voltam egész fűszerek kipattogtatásával kezdeni a processt, szóval mindenből porított ment bele.
Kevés vaj és olaj keverékén "rommá dinszteltem" a hagymát, majd kicsit a fokhagymát is. Hozzáadtam a kis kockákra vágott sárgarépát, majd a beáztatott sárgaborsót (ha sima (i.e. nem vörös) lencsém van, akkor azt is most adom hozzá), és némi vizet, majd pedig a sűrített paradicsomot is. Sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd addig hagyom főni - időnként pótlom a vizet, hogy ne égjen le, de ne is legyen leves - amíg már majdnem jónak nem érzem a sárgaborsót. Ekkor hozzáadtam a vöröslencsét és a kókusztejszínt és további kb 20 percig főztem.
Basmati rizzsel, naan kenyérrel eszem :) apróra vágott petrezselyemmel/korianderrel gyönyörítem.