Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Mákos mascarpones torta gránátalmával

2021. január 01. - Tartelettee

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg darált mák
  • 13-14 dkg cukor
  • csipet só
  • 6 L-es tojás (nagyobb méretű)
  • 15 dkg puha vaj (szoba hőmérsékletű)
  • 1 narancs reszelt héja

Krém hozzávalói:

  • 250 g mascarpone
  • 3-4 ek tejföl/görög joghurt
  • 2 ek cukor
  • 1 narancs és egy citrom héja
  • fél narancs és fél citrom leve

Tetejére: fél gránátalma magjai

A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancshéjat.

Szoba hőmérsékletű vajat a cukorral habosra kikeverünk, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A vajas krémbe keverjük  a habot a lisztes keverékkel felváltva, óvatosan.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20×36 cm) vagy tortaformába (26-os vagy 28-as) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!)

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a mascarponét a tejföllel, cukorral és a többi hozzávalóval simára kikeverjük.

A megsült és a kihűlt tésztát vagy félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, vagy a krémet csak simán a tetejére halmozzuk, és megszórjuk gránátalmamagokkal.

 Inspiráció innen meg egy régi bbc goodfoodból. 

img_20210101_105208-01.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr8316368404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása