Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Torta salata random leveles zöldséggel

2022. december 03. - Tartelettee

Attenzione! Nem torta saláta! :D hanem sós pite :) 

Folyton a) előregyártott levelestésztával, b) home-made paté brisée-vel sütöm a pitéket, úgyhogy gondoltam most kipróbálok valami újat. Valamint ötletem sem volt mit kezdjek a véletlenül hozzám került leveles cikóriával (cicoria catalogna)... az én ízlésemnek még mindig túl keserű, de egy kis spenóttal felütve már jó volt. Tippek trükkök itt:  https://www.salepepe.it/tecniche-base/tipi-verdura/come-cucinare-cicoria/ . Mángolddal, spenóttal, ilyesmikkel is simán jó ugyanez a recept. 

Tészta (28 centis piteformához)

300 g liszt

15 g olívaolaj

kb másfél deci víz

némi só

 

Töltelék (szabadon variálható ha épp nincs valamelyik hozzávaló)

1 kisebb hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

Kb fél kilo friss zöld level (ami sokat veszt főzés közben a súlyából, note!)

200 g feta sajt / ricotta is jó lehet

3-4 kisebb krumpli

1 tojás

Só, bors, szerecsendió

 

A tésztát homogénre gyúrom majd 1 órácskára elteszem pihenni szobahőmérsékleten.

Amíg pihenget, elkészítem a tölteléket: A hagymát üvegesre párolom, kicsit pirítom, a fokhagymát hozzáadom, majd a leveleket is megpárolom. A krumplit megfőzöm. Minden alkatrészt összekeverek és a kipihent tésztába töltöm: A tésztát kettéveszem és vékonyra sodrom.

180 fokon sütöm kb 40-45 percig amíg aranybarna nem lesz. Szerintem pihentetve a legjobb, amikor meggyöngül a tésztája is.

(Cikóriás verzió: a cikóriát a krumplival együtt főzöm (viszont kevesebb idő kell neki mint a krumplinak!), főzés után kinyomkodom, és reménykedem, hogy a keserűsége is elszáll (nem))

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr7917994224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása