Hozzávaló- és idő- és energiatakarékos vega ebéd.
Egy db nagy mély teflonserpenyőben készül az egész, ez csodálatos.
- 1 db vöröshagyma
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy répa
- 1 konzerv koktélparadicsom vagy "POLPA"
- 1 konzerv csicseriborsó
- hogy izgisebb legyen: friss rozmaring, friss bazsalikom (és/vagy friss petrezselyem, de nekem épp nem volt) , egy fél sárga kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- a tetejére: grana padano (vagy pecorino, vagy parmezán)
- nehéz meghatározni mennyi kicsi olasz durum tészta. amennyi jól néz ki arányait tekinve :D ~300g
- tettem volna bele egy kis zellerszárat vagy egy kis aszalt paradicsomot, vagy egy kis friss paradicsomot, ha épp van, de nem volt.
Az olajon megfuttatom a hagymát, ha már üveges és épp pirulna, rádobom az apró kockákra vágott répát, kicsit sütöm. Hozzáadom a szintén apróra vágott fokhagymát, paradicsomot és a csicserikonzervet levestül. Hagyom kicsit felforrni és már rögtön teszem is bele a tésztát. Közben fűszerezem, 10-15 perc múlva kész, vízzel hígítom ha szükséges, hiszen a tészta fel fog venni valamennyit. Az utolsó percekben adom hozzá az apróra vágott paprikát, zöldfűszert. Kevés grana padanoval/pecorinoval/parmezánsajttal megszórva tálalom.
Nyamm!