Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Naan kenyér bármilyen dhalhoz, esetleg hummuszhoz

2021. február 03. - Tartelettee

Na hát ezt most leírom, mert nekem jobban ízlik mint a gyors Limara lepénykenyér, amit mostanáig összedobtam kenyérhiányos vészhelyzetekben. Összeollózva a tudás innen és innen

6 darabhoz, nagyobb serpenyőben sütve

35 dkg liszt

2 ek szárított élesztő

1 ek cukor

1,5-2 dl langyos víz

2 púpos ek joghurt vagy tejföl - nekem épp csak ez utóbbi volt otthon

~2 ek olvaszott vaj

1,5-2 tk só

1 dl langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, és hagyom feloldódni, illetve megvárom míg elkezd felfelé futni kicsit. (2-3p) A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a 2 ek tejfőlt vagy joghurtot. Összegyúrom az élesztős vízzel, fél-1 deci extra langyos vizet teszek még hozzá, a lényeg, hogy ne legyen kemény a tésztám. Az elején ragad, nincs mit tenni. Pár perc kemény gyúrogatás után a helyzetnek javulnia kell, ha pedig közben a kezedet bekened egy kis olvaszott vajjal, akkor pláne! Jól ki kell dolgozni a tésztát. Ezután a gombócot olvaszottt vajjal bekenem, egy tábla teszem és meleg helyen letakarva hagyom fél órát.

Fél óra múltán 6 gombócba osztom (ha sok időm van, újabb 5-10 perc pihenést engedélyezek neki), és az első gombócot kézzel elkezdem szép vékonyra húzni. Gondolom lehet isztezett deszkán is nyújtani, nekem egyszerűbb csak széthúzni, amilyen vékonyra csak tudom, körbe-körbe lógatva. Száraz, forró teflonserpenyőben sütöm közepes-kicsi lángon minkét oldalát világosbarna pöttyösre. A második oldalnál lenyomhkodom egy kanállal vagy egy száraz fedővel. 

Vega vöröslencsés édesburgonyás, birskörtés, zelleres, kókusztejszínes, maradék fél doboz paradicsompürét elhasználós curryhez ettük :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr2216414528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása