Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Nem unjuk meg a sült karfiolt - kesudiós szósszal és chapati kenyérrel

2023. január 28. - Tartelettee

A BBC Goodfood vega magazinja nyomán:

Hozzávalók: 

1 karfiol, zsemlemorzsa+petrezselyem+pecorino sajt, só, bors, olivaolaj

160 fokon légkeringetéses üzemmódban süsd meg a rózsáira szedett olivaolajjal, sóval borssal összehömbölgetett karfiolt. 25 perc után adj hozzá késes aprítóval megküldött: száraz focacciát+pecorino sajtot+friss petrezselymet, ami majd remek ropogósra és aranybarnára sül. Ennek hiányában garam masalával is összekavarható.

A szószhoz: paradicsom pép (passata, polpa), kb fél deci tejszín, 2 centi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, egy marék kesudió - késes aprítóban "megőrölve" - eredeti receptben: kesudióvaj

Apróra vágom a fokhagymát-gyömbért, kevés vajon megfuttatom, hozzáadom a passatát és 10-15 percig fedő nélkül főzöm, vigyázz köpköd :) maga falú fazék javasolt. hozzáadom a kesudióörleményt és a tejszínt, sózom, kóstolom. Kedvem szerint korianderlevéllel, chilivel küldöm meg, ha éppen úgy akarom.

chapati kenyérhez: kb másfél-2 bögre liszt, háromnegyed bögre forró víz, fél tk só, két ek olivaolaj. 

Ez egy remek kenyér, ha nincs itthon semmi :) Lágy tésztát gyúrok az összes hozzávalóból, 15-20 percet hagyom pihenni. 8-10 kis gombóccá szedem szét a tésztát, és szupervékonyra sodrom. Ahogy az első hármat kinyújtottam, kezdem sütni, így kicsit pihen a tészta mielőtt sorra kerül. Száraz közepesen forró serpenyőben sütöm mindkét oldalát míg aranybarna nem lesz. Remek hólyagocskák lesznek benne közben. Egy kis olvasztott vajjal átkenem miután tányérra tettem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr6018036206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása