A BBC Goodfood vega magazinja nyomán:
Hozzávalók:
1 karfiol, zsemlemorzsa+petrezselyem+pecorino sajt, só, bors, olivaolaj
160 fokon légkeringetéses üzemmódban süsd meg a rózsáira szedett olivaolajjal, sóval borssal összehömbölgetett karfiolt. 25 perc után adj hozzá késes aprítóval megküldött: száraz focacciát+pecorino sajtot+friss petrezselymet, ami majd remek ropogósra és aranybarnára sül. Ennek hiányában garam masalával is összekavarható.
A szószhoz: paradicsom pép (passata, polpa), kb fél deci tejszín, 2 centi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, egy marék kesudió - késes aprítóban "megőrölve" - eredeti receptben: kesudióvaj
Apróra vágom a fokhagymát-gyömbért, kevés vajon megfuttatom, hozzáadom a passatát és 10-15 percig fedő nélkül főzöm, vigyázz köpköd :) maga falú fazék javasolt. hozzáadom a kesudióörleményt és a tejszínt, sózom, kóstolom. Kedvem szerint korianderlevéllel, chilivel küldöm meg, ha éppen úgy akarom.
chapati kenyérhez: kb másfél-2 bögre liszt, háromnegyed bögre forró víz, fél tk só, két ek olivaolaj.
Ez egy remek kenyér, ha nincs itthon semmi :) Lágy tésztát gyúrok az összes hozzávalóból, 15-20 percet hagyom pihenni. 8-10 kis gombóccá szedem szét a tésztát, és szupervékonyra sodrom. Ahogy az első hármat kinyújtottam, kezdem sütni, így kicsit pihen a tészta mielőtt sorra kerül. Száraz közepesen forró serpenyőben sütöm mindkét oldalát míg aranybarna nem lesz. Remek hólyagocskák lesznek benne közben. Egy kis olvasztott vajjal átkenem miután tányérra tettem.