Mi folyik itt Brestben? Pármában? Budapesten? A konyhában?

Le chat ronronne avec bonheur

Le chat ronronne avec bonheur

Juhtúróval töltött gombafejek

2020. április 26. - Tartelettee

Ez egy olyan vega főétel, amire azt mondják még a megrögzött kolbászétrenden élők is, hogy nem hiányzik belőle a hús. Amúgy meg tök egyszerű. Rizzsel, bulgurral, krumplipürével, whatever. 

Hozzávalók kb 3-4 főre:

  • 500 g nagyfejű csiperkegomba (kb 12 db)
  • 200 g juhtúró
  • 1 (nem túl nagy) fej vöröshagyma
  • friss petrezselyem ízlés szerint (kakukkfűvel is ízesíthetjük)
  • sajt

Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott gombát, borsozzuk és puhára pároljuk, petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel ízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal/sajtszeletet tehetünk a tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.

Ezen a képen szebbek a virágok, mint a kaja, de ne higgyetek neki, tök jó lesz az:

A bejegyzés trackback címe:

https://ronronner.blog.hu/api/trackback/id/tr7315642726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása