Ez egy olyan vega főétel, amire azt mondják még a megrögzött kolbászétrenden élők is, hogy nem hiányzik belőle a hús. Amúgy meg tök egyszerű. Rizzsel, bulgurral, krumplipürével, whatever.
Hozzávalók kb 3-4 főre:
- 500 g nagyfejű csiperkegomba (kb 12 db)
- 200 g juhtúró
- 1 (nem túl nagy) fej vöröshagyma
- friss petrezselyem ízlés szerint (kakukkfűvel is ízesíthetjük)
- sajt
Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott gombát, borsozzuk és puhára pároljuk, petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel ízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal/sajtszeletet tehetünk a tetejére.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.
Ezen a képen szebbek a virágok, mint a kaja, de ne higgyetek neki, tök jó lesz az: