Miért nem csinálok ilyet sosem? Hogy mostantól ez változzon ideteszem a receptet :) Igazából kevés lett, szóval duplázva írom, mert legközelebb úgy érdemes (ha itt van az éhes nyúl ráadásul futás után). Magamnak fele :)
egy vöröshagyma
két közepes vagy egy bazinagy zeller - ha van némi szára, levele, mehet bele nyugodtan!
két kis-közepes krumpli
egy alma
némi szerecsendió, só, fehérbors
2 dl tejszín
Feltétnek: pirított dió, ropogósra sütött pármai sonka
Vaj és olívaolaj keverékén üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a kicsire kockázott zellert, majd rövidesen a krumplit, almát, zellerszárat, zellerlevelet is, és annyi vizet teszek hozzá, amennyi ellepi. Puhára főzöm, fűszerezem, hozzáadom a tejszínt, turmixolom. Közben kislángon megpirítom a diót, ropogósra sütöm a sonkát (nyugodtan mehet ugyanabban a serpenyőben egymás mellett).
Ez a borzasztó kép nem adja vissza, hogy tök finom volt :) (és még gyors és eccerű is)